Mitä todella tapahtui Limingan seniorit nettiin-kurssin 3/4

Pankkiasiat netissä helposti ja turvallisesti

Limingan Osuuspankin Hannu Taipaleenmäki kertoi pankkipalvelujen käytöstä. Viestinä oli se, että niihin kannattaa perehtyä monestakin syystä. Pankkitunnuksia käytetään vahvaan tunnistautumiseen muissakin palveluissa yhteiskunnassa kuten verottaja, Kela ja poliisi. Sellainen lisää turvallisuutta, jota seniorit arvostavat.

Monitoimitila vallattu!

Oppimisympäristömme oli kuitenkin lähes kaaoksen vallassa, mikä seikka ei kokeneelle senioriopettajalle tullut yllätyksenä; tietokonetila oli ollut jo aamusta kuumana opiskelusta ja sinne oli asennettu kannettavia koneita pöytäkoneiden väliin. Johdot olivat sekaisin ja vaihtaneet paikkaa itsestään, toisen koneen hiiri näkyi toisessa, konerivin pääjohto oli pois pistorasiasta ja muu hämmennys levisi kirjastovirkailijoiden avuliaisuudesta huolimatta. Tunnin paikka siirtyi varttitunnin eteenpäin. Onneksi pankin edustaja oli juuri tällä kerralla ohjelman järjestäjänä.

Rokotin edellisiä varaajia, jotka oven takana odottivat noloina pääsyä jatkamaan koulutustaan jostain arkaluonteisemmasta aiheesta, kun heillä piti olla käytössä omat kannettavat tietokoneet monitoimitilan koneiden vieressä. Ryhmä oli Limingan kunnan virkailijoita, joiden kouluttaja oli saapunut peräti Etelä-Suomesta. Tärkeää.

Seniorit ovat joustavia ja kiireettömiä

Onneksi seniorikoulutus ei ole niin aikaan ja arvoihin sidottua, että viivästyksestä olisi ollut isoa haittaa. Halattin ja sovittiin tietokonesotku viranhaltijoiden kanssa. Olemme sen sijaan hyvin iloisia, että Limigan kunta tarjoaa asukkailleen maksutonta tietokonetilaa. Onkohan sellaista missään muualla Suomessa? Kyynikko toteaisi saavansa vastinetta verorahoille.

Posted in ICT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.