Limingan seniorit nettiin-kurssin kolmas päivitys etukäteen

Liikkuva kempeleläisseniori
Liikkuvainen elämäntapa on monelle seniorille virkeyden lähde.

Liikkuva ihminen on hyvä esimerkki

Miten kuva sitten liittyy kolmanteen seniorinettikurssin ohjelmaan? Tässä on hieman perusteluja.

Nuoremmat katsovat ihaillen ikäihmisiä, jotka liikkuvat kovasti. Haluamme oppia sellaisia taitoja, joista meille saattaa olla joskus hyötyä.

Kuvan liikkuvaisen rouvan taitavat kempeleläiset kohdata lenkkipoluilla kesät, talvet. Laura hoitaa kuntoaan kävellen liukkaillakin kaduilla kävelysauvojen avulla tai pyörällä polkien ja hiihtoladulla huhkien. Hän tervehtii iloisesti vastaantulijaa, ja kertoo joskus unhtavansa tutun ihmisen kasvot, nimen tai ne tulevat mieleen viiveellä. Sellainenhan on tuttua nuoremmillekin. Ikä Lauralla on korkea, mutta toistaiseksi salaisuus. Tasakymmeniä juhlitaan pian.

Seniori

Laura on perehtynyt liikuntaan ja suosittelee sitä muillekin. Kotona voi harrastaa venytyksiä ja tuolista ylösnousua, jos liikkumiseen on tullut iän myötä esteitä, tilapäisiä tai pysyvämpiä.

En muistanut kysyä hänen innokkuuttaan teknologian käyttöön, mutta luulisin hänen haluavan kokeilla liikuntaan liittyviä, älypuhelimeen liitettäviä sovelluksia eli appseja. Ai, niin! En tullut liioin kysyneeksi, onko Lauralla älypuhelinta, vaikka ei sillä ole väliä.

Hän antaa meille yhden hyvän esimerkin tavoitteellisesta ja liikunnallisesta elämäntavasta. Veikkaan näet, että sää ei aina suosi lenkkeilijää, vaan joskus sataa kissoja ja koiria ja on pimeä ja liukasta. Silloin kysytään kuuluisaa suomalaista sisua.

Terve sielu terveessä kropassa! Hän on ollut jopa mukana liikuntatutkimuksessa mallinukkena, jossa mitattiin tieteellisesti pätevällä mittarilla kehon rasvaprosentteja. Voit arvata tuloksen tason ja tutkijoiden ilmeet.

Ihminen ja teknologia

Pian ollaan Limingan kirjaston monitoimitilan tietokoneiden kimpussa, teknologian parissa. Yksi uusi oppilas on ilmoittautunut luokalle. Ollaanpas kilttejä hänelle. Hän soitti kysyäkseen kurssista ja satuin olemaan juuri oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, LET-opintojen parissa Oulun yliopistolla. Uteliaana ja innokkaana opiskelemassa uusinta uutta teknologian sovelluksista. Tiedän taas vähän enemmän, missä seniorinettiläisten pitäisi lentää pysyäkseen kunnossa niin älylaitteiden kuin liikunnan maailmassa.

Linkki Digiseniorin blogiin Kalevassa

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.