Digitaalinen media oppimisprojektina, 4. luento

Luento 23.1.2014 aiheesta Multimedia

Tee digitarina jollain sovelluksella ja laita siihen useita eri videonpätkiä, kuvia, ääniä, jotka leikataan yhdeksi kokonaisuudeksi. Tehdään 2-3 minuutin video. Se voi olla myös laajempi sarjakuvakokonaisuus. Ipad, Sarjakuva Strip Design, iMotion vaha-, pahvi- ym. animaatiot, Animation desk, piirrosanimaatiot, tarinankerronta Sockpuppets, Puppet Pals hd, Äänet Garageband, Sisällöt videoiksi iMoviella. 

Pöytätietokoneella animaatiot Power Pointilla. Sisältöjen yhdistely Moviemakerilla, Sosiaalinen media, Sisältöjen yhdistely Wevideolla.

– Olin juuri tekniikan laitoksella hurjien tulevaisuudennäkymien äärellä, jossa valon voimalla tehdään monenlaista, esimerkiksi ladataan laite kaupassa. Siinä väärässä paikassa oleva tavarat itsekseen menevät omille paikoilleen. 

Edmodossa kysely, johon opiskelijoiden pitää vastata. Samalla tutustutaan Edmodoon.

Sovellusesittelyssä opiskelukaverin kanssa oli Paper53, jossa piirretään ja väritetään tarinaa kynillä ja vesiväreillä Kylli-tädin tapaan. Toinen oli Strip Design, joka on hyvä,iStop Motion- sovellukseen lisätään kuva kuvalta. Pahvianimaatio perustuu siihen, että otetaan kuva ja siirretään se Animation desklle, piirros oppimiskynnys, Tausta otetaan luokasta, lisätään puita. Puhuen tahdistetaan hahmot, Sock Puppets on aika hauska, Puppet Pals hyvä, Pullo, Leikataan.Bit Strip kolahtaa tai ei, For schools myös. Maksullinen, muutaman euron, ToonDoo hyvä, sillä kirjojakin voi tehdä, mutta on vähän vaikeampi käyttää, eikä ole teknisesti niin edistynyt. Videoeditointi käytetty jo kaksi vuotta, kolme eri tasoa, äärimmäisen yksinkertaisesti ensin, näppärä väline.

Sovellusesittelyssä oli PearlTree jarilaru, sovelukset ja ohjelmistot. Tarinoita yritysmaailmasta. Opiskelijat tekivät Youtubeen pilavideon Jarista ja toisesta opettajasta aiheena “Proffat Oulun yliopistolla”, editointi tehtiinWevideolla. – En ensin tunnistanut, keitä he olivat. Voi tehdä näytellynkin tarinan, mutta se on aika haastavaa. Vimeolla voi tehdä, ja käyttää puhesyntetisaattoria. GoAnimatella äänen syntetisointi, maksullinen, hyvä sovellus,jossa maksutta saa tehdä kaksi minuuttia. Slideshareen sarjakuva, tehty ToonDoolla. Zombie iPadillä, Wevideolla. Voi esitellä yksinkin. Tärkeintä, että tutustutaan moneen sovellukseen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.