Digitaalinen media oppimisprojektina, 3.luento

Multimedia

Kilautin kaverille ja sain selville, mitä luennolla tehtiin.Tehtävänä on keksiä Digitarina, sarjakuva esimerkiksi ToonDoolla.Multimedian peruskäsitteet narration, sanat, kuvat, animation käsiteltiin. Äänen, videon, kuvien ja datan yhdistäminen on multimediaa.

Tutustuin myös luentoaineistoon, Feldman 1997

Ryhmätehtävässä pohdimme, miksi multimediaa sitten käytetään opetuksessa? Oppivatko opiskelijat paremmin, kun teksti ja kuva yhdistetään kuin pelkkää tekstiä ja puhetta käyttäen? Prinsessa-aiheinen tarina oli joillakin opiskelijoilla. Jälkeen päin löysin mainitun videon netistä ja se oli todella hyvä. Käsikirjoitus tehdään valmiiksi seuraavaksi opetuskerraksi esimerkiksi sovelluksilla Wevideo, ToonDoo, Bitstrips, PearlTree tai PowerPoint. Multimedia elää ja voi hyvin internetissä ja sovelluksissa. Omia löytöjä olivat esimerkiksi MoMa:n multimedia

Esimerkkejä multimediasta vuodelta 2012: Kokeilut, mediataide mainokset, joukkoviestimet, Peli Maltti ja Valtti, kustantajan multimediasovellukset esikoulusta alkaen. Star Wars, sähköiset kirjat, Miina ja Manu, Disneyn multimediasadut, iPad appsit. Nyt opetuspelit, wikit ja tietosanakirjat päivittyvät netissä jatkuvasti. Ennen oli cd:t, romput, mutta Internet on muuttunut ja multimediaan on tullut jakoa ja tuotantoa. Ilmaisukeinona sitä on kirjankustannuksessa, joukkoviestimissä, opetuksessa ja taiteessakin.

Posted in ICT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.