Digitaalinen media oppimisprojektina, harjoitukset

Harjoitukset wikissä

Ensimmäinen harjoituskerta 27.1.2014

My Comics, Ope myöhässä. – Kokous, sanoi lehtori. Strip Design, helppo, mutta miten tuot pois, pdf, ei voi muuttaa. Toondoo ei enää niin hyvä. Bitstrips Educationalia voisi kokeilla myös.

Toinen harjoituskerta 12.2.2014

Garagebandin autoplayn avulla, maksullisessa, tunarikin pystyy soittamaan demon. Go Animate, maksuton slideshow, jaa blogissa url, ei ääntä, vaan ääniefektejä. Koukuttavaa lapsille. Go Animatessa tekstin voi puhua ja jakaa Twitterissä. Bitstrips sopii myös kouluun.

Kolmas harjoituskerta 17.2.2014

Digitarina-esimerkkinä oli Sampo Lappalaisen tarina, joka oli tehty koulussa. Esittelyssä oli ohjelma Sock PuppetsPuppet Pals hdStoryrobe, jossa sadutetaan tarina kuvien avulla. Kerpoof, Onpa kyllä humpuukia tuo tarinankerronta! Mervi Rauhala tekee kirjaa yrityksille, esimerkiksi Talentumille. Yksi kertoo Jollan tarinaa. Työntekijät lähtevät Nokialta ja menestyvät myöhemmin. Sovelluksia voi hyödyntää. Yhdistä tavallisia kuvia liikkuviin kuviin. Uudessa iPadin käyttöjärjestelmassä on nyt jotain, että kuva menee mustaksi tässä luokassa.

Puppet Pals, Sock PuppetSovellusesittelynä oli Instagram, Yritykselle voi tehdä esimerkiksi kilpailun, jossa laitetaan kuva lempikorusta ja hashtag Twitteriin. Sovelluksessa on uusi ominaisuus, kuva näkyy vain toiselle, sopii opetuskäyttöön, mutta se on kielletty alle 13-vuotiailta. Instagramissa on myös videoita. FB:stä siirrytään Instagramiin, Yritykset käyttävät sitä mainontaan. Kolme opiskelijatyttöä esitteli mielenkiintoisen sovelluksen.

Neljäs harjoituskerta 20.2.2014

Power Point-animaatio on monipuolinen, vaikka sitä ei heti huomaa. iStop Motion tuodaan kuva kerrallaan, Animaatiossa kaukosäädin lähti reissuun, neljä kuvaa ja siitä tehtiin elokuva. Animation desk, Skenaariotehtävänä oli miettiä, miten niitä voisi käytännössä soveltaa. Lähetetty iPadista.

Viides harjoituskerta 24.2.2014,

Äänipankkiasiaa. Mistä elokuvaan ääniä? Ujam-sovellus on ollut hyvä. Ilmaisen etsiminen on ollut vaikeaa, äänikortti (?), Incrediboxilla tehdään äänet ukkeleille. Garageband on sopiva omenauskovaisille. Kannattaa kokeilla mahdollisimman paljon verkkopohjaisia musajuttuja myöskin, joita on iPadin sovelluksina. Oulu voisi käyttää tiedonhaussa Wolfram Alfaa, aivan pienet oppilaat eivät sitä voi käyttää, koska se vaatii englannin kielen taitoa, mutta isommille se olisi vaihtelua Wikipedian käyttöön. Siinä on esimerkiksi vaihtelua maantietoon ja matematiikkaan. Voi laittaa laskun ja tuolta tulee vastaus, hakukoneessa on luonnontiedetausta. Se on sotkeutunut moneen asiaan ja sehän on vain hyvä.

Sovellusesittelyssä oli Sumopaint.

Oletteko romahtaneet vai oletteko oikeita suurkäyttäjiä? Kyseessä on suomalainen, ilmainen sovellus, maksullisessa on 3D-animaatiot. Omalta koneelta voi ottaa. Kaikki ohjelmistot siirtyvät ennen pitkää webbiselaimeen. Siis ei enää omalla koneella tarvita. Movie Maker ei hyväksy kaikkia videomuotoja, ainakaan vanha versio, Lähetetty iPadista

Kuudes harjoituskerta

No liiketoimintaan, CC No Commercial, CC Ihminen dollarin päällä, kielto. Ujam-äänenmuokkaus FB-tunnuksilla, voi tallentaa omaa ääntä.

Seitsemäs eli viimeinen harjoituskerta

Kaikilla opiskelijoilla oli tosi hienot jutut. Sai nauraa ja katsoa esityksiä, joissa oli uusia sovelluksia. Minulla oli tarina joulupukista, jonka muokkauksessa syntyi monta versiota. Yhdistelin iPadillä ottamiani videonpätkiä, joissa autenttisuus oli parasta. Lisäsin myös musiikkia elokuvaan, mutta näin kevään korvalla elokuvan julkaiseminen ei ole oikein ajankohtaista. Ehkä laitan sen kuitenkin blogiin Joulupukki. http://santaclausjoulupukki.wordpress.com/

 

 

 

Posted in ICT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.