Miten teet kiinnostavan tarinan?

Blogin kirjoittaja valokuvaa uutiseen tarvittavaa materiaalia Ravintola Kaisaniemessä, jossa Suomalainen Naisliitto pitää seminaaria.

Hyvän tarinan ainekset 

Mitä, missä, milloin?

Tee tarinasta sellainen, että siitä voisi joku kiinnostua. Ole inhimillinen, kerro se omalla tyylilläsi yksinkertaisella tavalla. Kuvittele, että kerrot tarinan parhaalle kaverillesi. Puhu sellaisilla sanoilla, joita jokainen ymmärtää. Siinä on alku mille tahansa ilmaisulle. Pysy perusasioissa.

Liikettä

Tarina etenee. Mieti,mistä tulee siihen liikettä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Käytä lainauksia, puhu luonnollisella äänellä ja editoi videosi kiinnostavaksi.

Tunnetta

Tunne herättää mielenkiintoa ja sen herättäminen eloon auttaa ymmärtämään toista. Liitä tarinaan kuvia, ääniä ja sanoja. Sanoen tai oikeasti. Voit saada lukijan nauramaan, itkemään, tuntemaan itsensä vihaiseksi, lohduttamaan ja inspiroitumaan.

Opiskelua

Opiskele, lue, tutki ja kuuntele asiantuntijoita hyvän tarinan kirjoittamisesta. Älä väheksy ketään, jolta saat uutiseen liittyvää tietoa. Siinäkin kehittyy, kun seuraa toisten tarinoita. Opittuasi lisää voit antaa oman äänesi kuulua tarinassa.

Opi enemmän 

Tiedä kymmenen asiaa ennen kuin lähdet matkaan 

Tarvittavien lähteiden löytäminen ja puhuttaminen

Haastattelun taito

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s