Miten teet kiinnostavan tarinan?

Hyvän tarinan ainekset 

Mitä, missä, milloin? Tarinalla on aina alku. Sen pitäisi heti alussa vastata kysymykseen kuka, mitä, missä, milloin, miksi ja kuinka. Siis aivan tavallinen tarina uutisesta. Totuus on hyvä elementti missä tahansa tarinassa, ja siinä pitää käyttää harkintaa ja tietojen tarkistusta.

Tee tarinasta sellainen, että siitä voisi joku kiinnostua. Ole inhimillinen, kerro se omalla tyylilläsi yksinkertaisella tavalla. Kuvittele, että kerrot tarinan parhaalle kaverillesi. Puhu sellaisilla sanoilla, joita jokainen ymmärtää. Siinä on alku mille tahansa ilmaisulle. Get the basics! Pysy perusasioissa.

Tarina etenee. Mieti, mistä siihen tulee liikettä ja, mitä tapahtuu seuraavaksi. Käytä lainauksia, puhu luonnollisella äänellä ja editoi videosi kiinnostavaksi.

Tunne herättää mielenkiintoa ja sen herättäminen eloon auttaa ymmärtämään toista. Liitä tarinaan kuvia, ääniä ja sanoja. Sanoen tai oikeasti. Voit saada lukijan nauramaan, itkemään, tuntemaan itsensä vihaiseksi, lohduttamaan ja inspiroitumaan.

Opiskele, lue, tutki ja kuuntele asiantuntijoita hyvän tarinan kirjoittamisesta. Älä väheksy ketään, jolta saat uutiseen liittyvää tietoa. Siinäkin kehittyy, kun seuraa toisten tarinoita. Opittuasi lisää voit antaa oman äänesi kuulua tarinassa.

Opi enemmän 

Tiedä kymmenen asiaa ennen kuin lähdet kentälle

Tarvittavien lähteiden löytäminen ja puhuttaminen

Haastattelun taito

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.